Accu Chek Aviva Foutmelding E7

De Accu Chek Aviva is een populair bloedglucosemeter die wordt gebruikt door mensen met diabetes om hun bloedsuikerspiegel te controleren. Het apparaat is betrouwbaar en eenvoudig te gebruiken, maar soms kunnen er foutmeldingen optreden, zoals de E7 foutmelding. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de Accu Chek Aviva foutmelding E7, de mogelijke oorzaken en oplossingen.

Wat betekent de Accu Chek Aviva foutmelding E7?

De E7 foutmelding op de Accu Chek Aviva geeft aan dat er een probleem is met de teststrip. Dit kan betekenen dat de teststrip niet goed is ingevoerd, beschadigd is of dat er een ander probleem is met de teststrip. Het is belangrijk om deze foutmelding serieus te nemen, omdat het de nauwkeurigheid van de bloedglucosemeting kan beïnvloeden.

Mogelijke oorzaken van de Accu Chek Aviva foutmelding E7

Er zijn verschillende mogelijke oorzaken voor de E7 foutmelding op de Accu Chek Aviva:

  • De teststrip is niet goed ingevoerd: Controleer of de teststrip correct is geplaatst in de meter. Zorg ervoor dat de gouden contactpunten op de strip goed aansluiten op de contactpunten in de meter.
  • De teststrip is beschadigd: Controleer de teststrip op eventuele zichtbare schade, zoals scheuren of vouwen. Als de strip beschadigd is, gebruik dan een nieuwe strip.
  • De teststrip is verlopen: Teststrips hebben een vervaldatum. Controleer of de teststrip nog geldig is. Als de strip is verlopen, gebruik dan een nieuwe strip.
  • De meter is niet goed gekalibreerd: Soms kan de meter een kalibratieprobleem hebben. Probeer de meter opnieuw te kalibreren volgens de instructies in de handleiding.
  • Andere technische problemen: In zeldzame gevallen kan de E7 foutmelding worden veroorzaakt door andere technische problemen met de meter. Als de bovenstaande oplossingen niet werken, neem dan contact op met de klantenservice van Accu Chek voor verdere assistentie.

Hoe de Accu Chek Aviva foutmelding E7 op te lossen?

Als u de E7 foutmelding op uw Accu Chek Aviva krijgt, zijn er verschillende stappen die u kunt nemen om het probleem op te lossen:

  1. Verwijder de teststrip en plaats deze opnieuw: Haal de teststrip uit de meter en plaats deze opnieuw om ervoor te zorgen dat deze correct is ingevoerd.
  2. Controleer de teststrip op schade: Inspecteer de teststrip zorgvuldig op eventuele schade. Als u schade opmerkt, gebruik dan een nieuwe strip.
  3. Controleer de vervaldatum van de teststrip: Kijk naar de vervaldatum op de verpakking van de teststrip. Als de strip is verlopen, gebruik dan een nieuwe strip.
  4. Kalibreer de meter opnieuw: Volg de instructies in de handleiding om de meter opnieuw te kalibreren.
  5. Neem contact op met de klantenservice: Als geen van de bovenstaande stappen het probleem oplost, neem dan contact op met de klantenservice van Accu Chek voor verdere assistentie.

Conclusie

De Accu Chek Aviva foutmelding E7 kan frustrerend zijn, maar het is belangrijk om het serieus te nemen en het probleem op te lossen. Door de mogelijke oorzaken te begrijpen en de juiste stappen te nemen, kunt u ervoor zorgen dat uw bloedglucosemetingen nauwkeurig zijn en uw diabetesmanagement effectief is. Als u nog steeds problemen ondervindt, aarzel dan niet om contact op te nemen met de klantenservice van Accu Chek voor hulp.