Bosch Wasmachine Foutmelding E18

De Bosch wasmachine is een betrouwbaar en populair apparaat dat veel huishoudens over de hele wereld gebruiken. Het biedt efficiënte en effectieve wasresultaten, maar net als elk ander elektronisch apparaat kan het soms foutmeldingen weergeven. Een veelvoorkomende foutmelding die gebruikers kunnen tegenkomen, is de Bosch wasmachine foutmelding E18.

Wat betekent de foutmelding E18?

De foutmelding E18 op een Bosch wasmachine geeft aan dat er een probleem is met de afvoer van het water. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals een verstopte afvoerslang, een verstopt filter of een probleem met de waterpomp. Het is belangrijk om deze foutmelding serieus te nemen en het probleem zo snel mogelijk op te lossen om verdere schade aan de machine te voorkomen.

Hoe los je de foutmelding E18 op?

Als je de foutmelding E18 op je Bosch wasmachine ziet, zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om het probleem op te lossen:

  1. Controleer de afvoerslang: Controleer of de afvoerslang niet verstopt is. Dit kun je doen door de slang los te koppelen en te controleren op eventuele blokkades. Verwijder eventuele vuilophopingen en zorg ervoor dat de slang vrij is van knikken.
  2. Controleer het filter: Het filter van de wasmachine kan verstopt raken door pluisjes, munten of andere kleine voorwerpen. Zoek het filter op (meestal aan de voorkant van de machine) en maak het grondig schoon. Verwijder alle vuilophopingen en zorg ervoor dat het filter weer goed vastzit.
  3. Controleer de waterpomp: Als de afvoerslang en het filter schoon zijn, kan het probleem liggen bij de waterpomp. Controleer of er geen voorwerpen vastzitten in de waterpomp en verwijder deze indien nodig. Als de waterpomp beschadigd is, moet deze mogelijk worden vervangen.
  4. Reset de machine: Nadat je de bovenstaande stappen hebt gevolgd, kun je proberen de machine te resetten. Schakel de machine uit, haal de stekker uit het stopcontact en wacht ongeveer 10 minuten. Steek de stekker weer in het stopcontact en schakel de machine in. Controleer of de foutmelding E18 nog steeds wordt weergegeven.

Wanneer moet je professionele hulp inschakelen?

Als je alle bovenstaande stappen hebt gevolgd en de foutmelding E18 blijft verschijnen, kan het nodig zijn om professionele hulp in te schakelen. Een erkende monteur kan het probleem grondig onderzoeken en de juiste oplossing bieden. Het is belangrijk om geen verdere pogingen te doen om de machine zelf te repareren, omdat dit de garantie kan laten vervallen of verdere schade kan veroorzaken.

Voorkomen van de foutmelding E18

Hoewel het niet altijd mogelijk is om foutmeldingen volledig te voorkomen, zijn er enkele maatregelen die je kunt nemen om de kans op een foutmelding E18 op je Bosch wasmachine te verminderen:

  • Reinig regelmatig het filter: Maak er een gewoonte van om het filter van je wasmachine regelmatig schoon te maken. Verwijder pluisjes, munten en andere kleine voorwerpen die zich kunnen ophopen en de afvoer kunnen blokkeren.
  • Controleer de afvoerslang: Controleer regelmatig of de afvoerslang niet verstopt is. Zorg ervoor dat er geen knikken in de slang zitten en dat deze vrij is van blokkades.
  • Gebruik de juiste hoeveelheid wasmiddel: Overmatig gebruik van wasmiddel kan leiden tot ophoping van zeepresten en verstoppingen in de machine. Volg de aanbevolen hoeveelheid wasmiddel op de verpakking en vermijd overmatig gebruik.

Conclusie

De Bosch wasmachine foutmelding E18 geeft aan dat er een probleem is met de afvoer van het water. Door de afvoerslang, het filter en de waterpomp te controleren en schoon te maken, kun je vaak het probleem oplossen. Als de foutmelding aanhoudt, is het raadzaam om professionele hulp in te schakelen. Door regelmatig onderhoud en het volgen van preventieve maatregelen kun je de kans op een foutmelding E18 op je Bosch wasmachine verminderen.