Bosch Wasmachine Serie 4 Foutmelding

De Bosch wasmachine Serie 4 is een populair model dat bekend staat om zijn betrouwbaarheid en efficiëntie. Het is echter mogelijk dat je op een gegeven moment te maken krijgt met een foutmelding op je Bosch wasmachine Serie 4. In dit artikel zullen we de verschillende foutmeldingen bespreken die kunnen optreden en hoe je ze kunt oplossen.

Veelvoorkomende Foutmeldingen

De Bosch wasmachine Serie 4 kan verschillende foutmeldingen weergeven, afhankelijk van het probleem dat zich voordoet. Hieronder volgt een lijst met veelvoorkomende foutmeldingen en hun mogelijke oorzaken:

 • E17 – Deze foutmelding geeft aan dat er een probleem is met de waterafvoer. Controleer of de afvoerslang niet verstopt is en zorg ervoor dat deze op de juiste manier is aangesloten.
 • E18 – Deze foutmelding duidt op een probleem met de waterinlaat. Controleer of de watertoevoerkraan open is en of de waterdruk voldoende is.
 • E23 – Deze foutmelding geeft aan dat er een probleem is met de waterafvoer. Controleer opnieuw de afvoerslang en zorg ervoor dat deze niet geknikt is.
 • E29 – Deze foutmelding wijst op een probleem met de waterinlaat. Controleer de watertoevoerkraan en zorg ervoor dat deze volledig open is.
 • E32 – Deze foutmelding geeft aan dat er een probleem is met de deurvergrendeling. Controleer of de deur goed gesloten is en of er niets vastzit in het slot.

Hoe Foutmeldingen Oplossen

Als je een foutmelding op je Bosch wasmachine Serie 4 ziet, is het belangrijk om snel actie te ondernemen om het probleem op te lossen. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen:

 1. Controleer de handleiding – Raadpleeg de handleiding van je Bosch wasmachine Serie 4 voor specifieke instructies met betrekking tot de foutmelding die je ziet. De handleiding kan nuttige informatie bevatten over hoe je het probleem kunt oplossen.
 2. Controleer de waterafvoer – Als de foutmelding te maken heeft met de waterafvoer, controleer dan of de afvoerslang niet verstopt is en of deze op de juiste manier is aangesloten. Reinig indien nodig de afvoerfilter om eventuele verstoppingen te verwijderen.
 3. Controleer de waterinlaat – Als de foutmelding te maken heeft met de waterinlaat, controleer dan of de watertoevoerkraan open is en of de waterdruk voldoende is. Reinig indien nodig de inlaatklep om eventuele verstoppingen te verwijderen.
 4. Controleer de deurvergrendeling – Als de foutmelding te maken heeft met de deurvergrendeling, controleer dan of de deur goed gesloten is en of er niets vastzit in het slot. Probeer de deur een paar keer te openen en te sluiten om te controleren of het probleem is opgelost.
 5. Neem contact op met de klantenservice – Als je de foutmelding niet kunt oplossen met behulp van de bovenstaande stappen, neem dan contact op met de klantenservice van Bosch. Zij kunnen je verder helpen en indien nodig een monteur sturen om het probleem te verhelpen.

Voorkomen van Foutmeldingen

Hoewel het soms onvermijdelijk is om een foutmelding op je Bosch wasmachine Serie 4 te krijgen, zijn er enkele maatregelen die je kunt nemen om problemen te voorkomen. Hier zijn een paar tips:

 • Reinig regelmatig de afvoerfilter en inlaatklep om verstoppingen te voorkomen.
 • Controleer de afvoerslang en watertoevoerslang regelmatig op eventuele beschadigingen.
 • Laat de wasmachine niet overbeladen. Houd je aan de aanbevolen beladingscapaciteit om overmatige slijtage te voorkomen.
 • Gebruik de juiste hoeveelheid wasmiddel en volg de instructies op de verpakking.
 • Laat de wasmachine regelmatig een onderhoudsprogramma draaien om de prestaties te optimaliseren.

Conclusie

Een foutmelding op je Bosch wasmachine Serie 4 kan frustrerend zijn, maar met de juiste stappen kun je het probleem vaak zelf oplossen. Controleer de handleiding, controleer de waterafvoer en waterinlaat, en neem indien nodig contact op met de klantenservice. Door regelmatig onderhoud en het volgen van preventieve maatregelen kun je het risico op foutmeldingen verminderen. Geniet van de betrouwbaarheid en efficiëntie van je Bosch wasmachine Serie 4 zonder onderbrekingen!