Canon MP280 Foutmelding: Hoe u problemen met uw printer kunt oplossen

De Canon MP280 is een populaire all-in-one printer die bekend staat om zijn betrouwbaarheid en kwaliteit. Het is echter niet ongewoon om af en toe een foutmelding op uw printer te zien verschijnen. In dit artikel zullen we de meest voorkomende Canon MP280 foutmeldingen bespreken en uitleggen hoe u deze kunt oplossen.

1. Foutmelding E03: Papierstoring

Een van de meest voorkomende foutmeldingen op de Canon MP280 is de E03-foutmelding, die aangeeft dat er een papierstoring is opgetreden. Om dit probleem op te lossen, volgt u deze stappen:

 1. Verwijder voorzichtig het vastgelopen papier uit de printer. Zorg ervoor dat u het papier recht uittrekt om te voorkomen dat het scheurt.
 2. Controleer de papierlade op eventuele kreuken of buigingen. Als u beschadigd papier vindt, vervang het dan door een nieuw vel.
 3. Plaats het papier opnieuw in de papierlade en zorg ervoor dat het goed is uitgelijnd.
 4. Druk op de knop “Hervatten” op de printer om het afdrukken te hervatten.

2. Foutmelding E05: Inktpatroonfout

Een andere veelvoorkomende foutmelding op de Canon MP280 is de E05-foutmelding, die aangeeft dat er een probleem is met de inktpatronen. Volg deze stappen om dit probleem op te lossen:

 1. Open de printer en controleer of de inktpatronen correct zijn geïnstalleerd. Zorg ervoor dat ze stevig op hun plaats zitten.
 2. Controleer of de inktpatronen niet leeg zijn. Vervang eventueel lege inktpatronen door nieuwe.
 3. Reinig de contactpunten van de inktpatronen en de printer met een pluisvrije doek om eventuele vuilophopingen te verwijderen.
 4. Sluit de printer en druk op de knop “Hervatten” om het afdrukken te hervatten.

3. Foutmelding E16: Inktniveau laag

De E16-foutmelding op de Canon MP280 geeft aan dat het inktniveau laag is. Om dit probleem op te lossen, kunt u de volgende stappen volgen:

 1. Open de printer en verwijder de inktpatronen.
 2. Schud voorzichtig elke inktpatroon om de resterende inkt te verdelen.
 3. Plaats de inktpatronen terug in de printer en sluit de klep.
 4. Druk op de knop “Hervatten” om het afdrukken te hervatten.

4. Foutmelding E08: Inktniveau niet herkend

De E08-foutmelding op de Canon MP280 geeft aan dat de printer het inktniveau van de inktpatronen niet kan herkennen. Hier zijn enkele stappen die u kunt nemen om dit probleem op te lossen:

 1. Verwijder de inktpatronen uit de printer.
 2. Reinig de contactpunten van de inktpatronen en de printer met een pluisvrije doek.
 3. Plaats de inktpatronen terug in de printer en sluit de klep.
 4. Druk op de knop “Hervatten” om het afdrukken te hervatten.

5. Foutmelding E15: Inktpatroon niet herkend

De E15-foutmelding op de Canon MP280 geeft aan dat de printer de geïnstalleerde inktpatronen niet kan herkennen. Hier zijn enkele stappen die u kunt nemen om dit probleem op te lossen:

 1. Verwijder de inktpatronen uit de printer.
 2. Controleer of de inktpatronen compatibel zijn met uw printermodel. Gebruik alleen originele Canon-inktpatronen.
 3. Plaats de inktpatronen terug in de printer en sluit de klep.
 4. Druk op de knop “Hervatten” om het afdrukken te hervatten.

Met deze stappen kunt u de meest voorkomende foutmeldingen op de Canon MP280 oplossen. Als de foutmelding aanhoudt, raadpleeg dan de handleiding van uw printer of neem contact op met de klantenservice van Canon voor verdere ondersteuning.

Onthoud dat het regelmatig onderhouden van uw printer, zoals het schoonmaken van de inktpatronen en het controleren van het papier, kan helpen om veelvoorkomende problemen te voorkomen. Zorg er ook voor dat u alleen originele Canon-inktpatronen gebruikt om de beste afdrukkwaliteit en betrouwbaarheid te garanderen.

Met de juiste zorg en onderhoud kunt u blijven genieten van de uitstekende prestaties van uw Canon MP280 printer zonder last te hebben van vervelende foutmeldingen.