Foutmelding AEG wasmachine E20

De foutmelding AEG wasmachine E20 is een veelvoorkomend probleem dat gebruikers kunnen tegenkomen tijdens het gebruik van hun AEG wasmachine. Deze foutmelding geeft aan dat er een probleem is met de afvoer van het water. Het is belangrijk om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen om verdere schade aan de wasmachine te voorkomen.

Oorzaken van de foutmelding AEG wasmachine E20

Er zijn verschillende mogelijke oorzaken voor de foutmelding AEG wasmachine E20. Hieronder worden enkele veelvoorkomende oorzaken genoemd:

 • Verstopte afvoer: Een van de meest voorkomende oorzaken van deze foutmelding is een verstopte afvoer. Dit kan worden veroorzaakt door vuil, pluisjes of andere voorwerpen die de afvoer blokkeren. Het is belangrijk om regelmatig de afvoer van de wasmachine te controleren en schoon te maken.
 • Pompdefect: Een defecte pomp kan er ook voor zorgen dat de foutmelding AEG wasmachine E20 wordt weergegeven. Als de pomp niet goed werkt, kan het water niet goed worden afgevoerd, wat resulteert in deze foutmelding. In dit geval moet de pomp mogelijk worden gerepareerd of vervangen.
 • Probleem met de afvoerslang: Een andere mogelijke oorzaak van deze foutmelding is een probleem met de afvoerslang. Deze slang kan verstopt raken of beschadigd raken, waardoor het water niet goed kan worden afgevoerd. Controleer de afvoerslang op eventuele blokkades of scheuren.
 • Verkeerde installatie: Soms kan de foutmelding AEG wasmachine E20 worden veroorzaakt door een verkeerde installatie van de wasmachine. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de afvoerslang correct is aangesloten en dat er geen knikken of blokkades zijn.

Hoe de foutmelding AEG wasmachine E20 op te lossen

Als u de foutmelding AEG wasmachine E20 op uw wasmachine ziet, zijn er verschillende stappen die u kunt nemen om het probleem op te lossen:

 1. Controleer de afvoer: Controleer eerst of er sprake is van een verstopte afvoer. Verwijder eventuele vuil, pluisjes of andere voorwerpen die de afvoer blokkeren. Reinig de afvoer grondig en zorg ervoor dat er geen blokkades meer zijn.
 2. Controleer de afvoerslang: Controleer vervolgens de afvoerslang op eventuele blokkades of beschadigingen. Als u een blokkade vindt, verwijder deze dan voorzichtig. Als de afvoerslang beschadigd is, moet deze mogelijk worden vervangen.
 3. Controleer de pomp: Controleer of de pomp goed werkt. Dit kan worden gedaan door de wasmachine te laten draaien en te luisteren naar eventuele vreemde geluiden. Als u een defecte pomp vermoedt, moet deze mogelijk worden gerepareerd of vervangen.
 4. Controleer de installatie: Controleer ten slotte of de wasmachine correct is geïnstalleerd. Zorg ervoor dat de afvoerslang correct is aangesloten en dat er geen knikken of blokkades zijn.

Als u na het uitvoeren van deze stappen nog steeds de foutmelding AEG wasmachine E20 ziet, is het raadzaam om contact op te nemen met een professionele monteur of de klantenservice van AEG. Zij kunnen u verder helpen bij het oplossen van het probleem.

Preventieve maatregelen

Om te voorkomen dat u in de toekomst te maken krijgt met de foutmelding AEG wasmachine E20, kunt u enkele preventieve maatregelen nemen:

 • Reinig regelmatig de afvoer van de wasmachine om verstoppingen te voorkomen.
 • Controleer de afvoerslang op eventuele blokkades of beschadigingen en vervang deze indien nodig.
 • Volg de installatie-instructies van de fabrikant zorgvuldig om ervoor te zorgen dat de wasmachine correct is geïnstalleerd.
 • Laat regelmatig onderhoud uitvoeren aan de wasmachine om eventuele problemen vroegtijdig te detecteren en op te lossen.

Door deze preventieve maatregelen te nemen, kunt u de kans op de foutmelding AEG wasmachine E20 aanzienlijk verminderen en de levensduur van uw wasmachine verlengen.

Conclusie

De foutmelding AEG wasmachine E20 is een veelvoorkomend probleem dat wordt veroorzaakt door een probleem met de afvoer van het water. Het is belangrijk om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen om verdere schade aan de wasmachine te voorkomen. Door de afvoer en afvoerslang regelmatig te controleren, de pomp te controleren en de wasmachine correct te installeren, kunt u dit probleem vaak zelf oplossen. Als de foutmelding aanhoudt, is het raadzaam om professionele hulp in te schakelen. Door preventieve maatregelen te nemen, kunt u de kans op deze foutmelding in de toekomst verminderen.