Foutmelding App Store: Wat te doen als je problemen ondervindt bij het downloaden van apps

De App Store is een essentieel onderdeel geworden van ons dagelijks leven. Of je nu een iPhone, iPad of Mac gebruikt, de App Store biedt een schat aan apps om je apparaat te verbeteren en je productiviteit te verhogen. Helaas kunnen er soms foutmeldingen optreden bij het downloaden van apps, waardoor je gefrustreerd raakt en je apparaat niet optimaal kunt gebruiken. In dit artikel zullen we enkele veelvoorkomende foutmeldingen in de App Store bespreken en je enkele oplossingen bieden om deze problemen op te lossen.

1. “Kan app niet downloaden”

Een van de meest voorkomende foutmeldingen in de App Store is de melding “Kan app niet downloaden”. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals een slechte internetverbinding, onvoldoende opslagruimte op je apparaat of een tijdelijke storing in de App Store-servers. Hier zijn enkele mogelijke oplossingen:

 • Controleer je internetverbinding: Zorg ervoor dat je een stabiele internetverbinding hebt voordat je een app probeert te downloaden. Schakel indien nodig over naar een ander Wi-Fi-netwerk of gebruik mobiele data.
 • Controleer je opslagruimte: Ga naar de instellingen van je apparaat en controleer hoeveel vrije opslagruimte je nog hebt. Verwijder indien nodig ongebruikte apps of bestanden om ruimte vrij te maken.
 • Herstart je apparaat: Soms kan een eenvoudige herstart van je apparaat het probleem oplossen. Schakel je apparaat uit en weer in en probeer de app opnieuw te downloaden.
 • Wacht en probeer later opnieuw: Als de foutmelding aanhoudt, kan er een probleem zijn met de App Store-servers. Wacht een tijdje en probeer het later opnieuw.

2. “In-app aankopen niet beschikbaar”

Een andere veelvoorkomende foutmelding in de App Store heeft betrekking op in-app aankopen. Als je deze melding krijgt, betekent dit dat er een probleem is met het verifiëren van je betalingsgegevens of dat in-app aankopen niet zijn toegestaan op je apparaat. Hier zijn enkele mogelijke oplossingen:

 • Controleer je betalingsgegevens: Ga naar de instellingen van je apparaat en controleer of je betalingsgegevens correct zijn ingevoerd. Zorg ervoor dat je een geldige betaalmethode hebt gekoppeld aan je Apple ID.
 • Controleer de beperkingen: Ga naar de instellingen van je apparaat en controleer of in-app aankopen zijn toegestaan. Soms kunnen ouders of beheerders deze functie uitschakelen om ongewenste aankopen te voorkomen.
 • Werk je apparaat bij: Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van iOS of macOS op je apparaat hebt geïnstalleerd. Soms kunnen in-app aankopen niet beschikbaar zijn vanwege een verouderd besturingssysteem.
 • Neem contact op met Apple Support: Als geen van de bovenstaande oplossingen werkt, neem dan contact op met Apple Support voor verdere assistentie. Zij kunnen je helpen bij het oplossen van eventuele technische problemen.

3. “App kan niet worden geïnstalleerd”

Als je de foutmelding “App kan niet worden geïnstalleerd” krijgt, kan dit te maken hebben met een probleem met je Apple ID, een onstabiele internetverbinding of een tijdelijke storing in de App Store. Hier zijn enkele mogelijke oplossingen:

 • Controleer je Apple ID: Ga naar de instellingen van je apparaat en controleer of je Apple ID correct is ingevoerd. Zorg ervoor dat je bent ingelogd met het juiste Apple ID waarmee je de app wilt downloaden.
 • Controleer je internetverbinding: Zorg ervoor dat je een stabiele internetverbinding hebt voordat je een app probeert te installeren. Schakel indien nodig over naar een ander Wi-Fi-netwerk of gebruik mobiele data.
 • Controleer de App Store-servers: Soms kunnen de App Store-servers overbelast zijn of onderhoud ondergaan, waardoor het installatieproces wordt verstoord. Controleer de status van de App Store op de website van Apple.
 • Probeer een andere app: Als je alleen problemen ondervindt bij het installeren van een specifieke app, probeer dan een andere app te installeren om te zien of het probleem zich blijft voordoen.

Conclusie:

Foutmeldingen in de App Store kunnen frustrerend zijn, maar met de juiste stappen kun je de meeste problemen oplossen. Controleer je internetverbinding, opslagruimte en betalingsgegevens, en zorg ervoor dat je de nieuwste software-updates hebt geïnstalleerd. Als de foutmelding aanhoudt, neem dan contact op met Apple Support voor verdere assistentie. Door deze tips te volgen, kun je weer genieten van het downloaden en installeren van apps vanuit de App Store.