Foutmelding E20 Wasmachine Electrolux

De foutmelding E20 op een wasmachine van het merk Electrolux kan voor veel frustratie zorgen. Het is belangrijk om te begrijpen wat deze foutmelding betekent en hoe je het probleem kunt oplossen. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de foutmelding E20 en de mogelijke oorzaken en oplossingen.

Wat betekent de foutmelding E20?

De foutmelding E20 op een Electrolux wasmachine geeft aan dat er een probleem is met de afvoer van water. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals een verstopte afvoerslang, een verstopt filter of een probleem met de waterpomp. Het is belangrijk om het probleem zo snel mogelijk op te lossen om verdere schade aan de wasmachine te voorkomen.

Mogelijke oorzaken van de foutmelding E20

Er zijn verschillende mogelijke oorzaken voor de foutmelding E20 op een Electrolux wasmachine:

 • Verstopte afvoerslang: De afvoerslang kan verstopt raken door vuil, pluisjes of andere voorwerpen. Dit kan de waterafvoer belemmeren en leiden tot de foutmelding E20.
 • Verstopt filter: De wasmachine heeft een filter dat vuil en pluisjes opvangt. Als dit filter verstopt raakt, kan het water niet goed worden afgevoerd en ontstaat de foutmelding E20.
 • Probleem met de waterpomp: De waterpomp zorgt ervoor dat het water uit de wasmachine wordt afgevoerd. Als er een probleem is met de waterpomp, kan dit leiden tot de foutmelding E20.

Hoe los je de foutmelding E20 op?

Om de foutmelding E20 op een Electrolux wasmachine op te lossen, kun je de volgende stappen volgen:

 1. Controleer de afvoerslang: Controleer of de afvoerslang niet verstopt is door vuil, pluisjes of andere voorwerpen. Reinig de afvoerslang indien nodig.
 2. Controleer het filter: Zoek het filter van de wasmachine en controleer of deze verstopt is. Reinig het filter grondig en plaats het terug.
 3. Controleer de waterpomp: Controleer of er geen voorwerpen vastzitten in de waterpomp. Verwijder eventuele blokkades en zorg ervoor dat de waterpomp vrij kan draaien.
 4. Reset de wasmachine: Schakel de wasmachine uit en haal de stekker uit het stopcontact. Wacht enkele minuten en sluit de wasmachine weer aan. Probeer de wasmachine opnieuw te starten en controleer of de foutmelding E20 verdwenen is.
 5. Neem contact op met de klantenservice: Als de bovenstaande stappen het probleem niet oplossen, is het raadzaam om contact op te nemen met de klantenservice van Electrolux. Zij kunnen je verder helpen met het oplossen van de foutmelding E20.

Voorkomen van de foutmelding E20

Om te voorkomen dat de foutmelding E20 opnieuw optreedt, kun je de volgende maatregelen nemen:

 • Reinig regelmatig de afvoerslang en het filter van de wasmachine om verstoppingen te voorkomen.
 • Vermijd het wassen van voorwerpen die pluisjes of vuil kunnen veroorzaken, zoals tapijten of dierenharen.
 • Controleer regelmatig de waterpomp op eventuele blokkades en verwijder deze indien nodig.
 • Volg de instructies in de handleiding van de wasmachine voor het juiste gebruik en onderhoud.

Conclusie

De foutmelding E20 op een Electrolux wasmachine geeft aan dat er een probleem is met de afvoer van water. Dit kan veroorzaakt worden door een verstopte afvoerslang, een verstopt filter of een probleem met de waterpomp. Door de afvoerslang, het filter en de waterpomp te controleren en indien nodig schoon te maken, kun je de foutmelding E20 vaak oplossen. Het is belangrijk om regelmatig onderhoud te plegen aan de wasmachine om verstoppingen te voorkomen en zo de foutmelding E20 te voorkomen. Als de problemen aanhouden, is het raadzaam om contact op te nemen met de klantenservice van Electrolux voor verdere assistentie.