Foutmelding foto’s iPhone overzetten naar pc

Heb je ooit geprobeerd om foto’s van je iPhone naar je pc over te zetten en kreeg je een vervelende foutmelding? Je bent niet de enige! Veel iPhone-gebruikers hebben problemen ondervonden bij het overzetten van foto’s naar hun pc. In dit artikel zullen we de meest voorkomende foutmeldingen bespreken en oplossingen bieden om dit probleem op te lossen.

1. “Het apparaat is niet herkend”

Een veelvoorkomende foutmelding die je kunt tegenkomen bij het aansluiten van je iPhone op je pc is “Het apparaat is niet herkend”. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals een defecte USB-kabel, een verouderde versie van iTunes of een probleem met de USB-poort van je pc.

Om dit probleem op te lossen, kun je de volgende stappen proberen:

 • Controleer of je USB-kabel goed functioneert door deze op een ander apparaat aan te sluiten.
 • Update iTunes naar de nieuwste versie op je pc.
 • Probeer een andere USB-poort op je pc te gebruiken.
 • Start zowel je iPhone als je pc opnieuw op en probeer het opnieuw.

2. “Er zijn geen nieuwe foto’s gevonden”

Een andere veelvoorkomende foutmelding is “Er zijn geen nieuwe foto’s gevonden” wanneer je probeert foto’s van je iPhone naar je pc te importeren. Dit kan gebeuren als je iCloud-fotobibliotheek is ingeschakeld op je iPhone.

Om dit probleem op te lossen, kun je de volgende stappen proberen:

 • Controleer of je iCloud-fotobibliotheek is ingeschakeld op je iPhone. Ga naar Instellingen > [je naam] > iCloud > Foto’s en schakel iCloud-fotobibliotheek uit.
 • Verbind je iPhone opnieuw met je pc en probeer het opnieuw.
 • Als je nog steeds dezelfde foutmelding krijgt, kun je proberen om de foto’s handmatig over te zetten door je iPhone als een draagbaar apparaat te behandelen. Sluit je iPhone aan op je pc, open Verkenner en zoek je iPhone onder “Deze pc”. Navigeer naar de map “DCIM” en kopieer de foto’s handmatig naar je pc.

3. “Het apparaat is vergrendeld”

Soms krijg je de foutmelding “Het apparaat is vergrendeld” wanneer je foto’s van je iPhone naar je pc probeert over te zetten. Dit gebeurt meestal wanneer je iPhone vergrendeld is met een toegangscode of Touch ID/Face ID.

Om dit probleem op te lossen, kun je de volgende stappen proberen:

 • Ontgrendel je iPhone met je toegangscode of Touch ID/Face ID voordat je deze op je pc aansluit.
 • Als je iPhone vergrendeld is en je de toegangscode niet weet, kun je proberen om je iPhone te ontgrendelen via iTunes. Sluit je iPhone aan op je pc, open iTunes en volg de instructies om je iPhone te ontgrendelen.

4. “Er is onvoldoende schijfruimte beschikbaar”

Als je een foutmelding krijgt waarin staat dat er onvoldoende schijfruimte beschikbaar is op je pc, betekent dit dat je niet genoeg vrije ruimte hebt om de foto’s van je iPhone op te slaan.

Om dit probleem op te lossen, kun je de volgende stappen proberen:

 • Controleer de beschikbare schijfruimte op je pc. Verwijder onnodige bestanden of programma’s om ruimte vrij te maken.
 • Probeer de foto’s naar een externe harde schijf of een cloudopslagdienst zoals Google Drive of Dropbox over te zetten.

Conclusie

Het overzetten van foto’s van je iPhone naar je pc kan soms problematisch zijn vanwege verschillende foutmeldingen. In dit artikel hebben we enkele veelvoorkomende foutmeldingen besproken en oplossingen geboden om deze problemen op te lossen. Het is belangrijk om geduldig te zijn en verschillende methoden uit te proberen om het probleem op te lossen. Hopelijk kun je nu zonder problemen je foto’s van je iPhone naar je pc overzetten!