Foutmelding Jacuzzi: Veelvoorkomende problemen en oplossingen

Een jacuzzi is een geweldige toevoeging aan elke tuin of terras. Het biedt ontspanning, verlichting van spierpijn en een luxe ervaring. Helaas kunnen er soms foutmeldingen optreden die de jacuzzi-ervaring kunnen verstoren. In dit artikel zullen we enkele veelvoorkomende foutmeldingen bespreken die je tegen kunt komen bij het gebruik van een jacuzzi, evenals mogelijke oplossingen.

1. Foutmelding: “FLO”

Een veelvoorkomende foutmelding op jacuzzi’s is de melding “FLO”. Deze foutmelding geeft aan dat er een probleem is met de waterstroom in de jacuzzi. Dit kan worden veroorzaakt door een verstopte filter, een defecte pomp of een luchtbel in de leidingen.

Oplossing:

 • Controleer de filter en reinig deze indien nodig. Een verstopte filter kan de waterstroom belemmeren.
 • Controleer de pomp om er zeker van te zijn dat deze correct werkt. Een defecte pomp kan de waterstroom verstoren.
 • Ontlucht de leidingen door de luchtbel te verwijderen. Dit kan worden gedaan door de luchtventielen op de leidingen te openen.

2. Foutmelding: “HTR”

De foutmelding “HTR” geeft aan dat er een probleem is met de verwarming van de jacuzzi. Dit kan worden veroorzaakt door een defecte verwarmingselement, een storing in de temperatuursensor of een probleem met de elektrische verbindingen.

Oplossing:

 • Controleer het verwarmingselement om er zeker van te zijn dat het correct werkt. Een defect verwarmingselement moet mogelijk worden vervangen.
 • Controleer de temperatuursensor en zorg ervoor dat deze goed is aangesloten. Een defecte sensor kan de juiste werking van de verwarming belemmeren.
 • Controleer de elektrische verbindingen en zorg ervoor dat er geen losse draden of beschadigde kabels zijn. Slechte verbindingen kunnen de verwarming beïnvloeden.

3. Foutmelding: “FLC”

De foutmelding “FLC” geeft aan dat er een probleem is met de waterstroomsensor van de jacuzzi. Dit kan worden veroorzaakt door een defecte sensor, een verstopte leiding of een probleem met de waterstroom.

Oplossing:

 • Controleer de waterstroomsensor en zorg ervoor dat deze goed is aangesloten. Een defecte sensor moet mogelijk worden vervangen.
 • Controleer de leidingen op eventuele verstoppingen. Verstopte leidingen kunnen de waterstroom belemmeren.
 • Controleer de waterstroom en zorg ervoor dat deze voldoende is. Een lage waterstroom kan de werking van de sensor beïnvloeden.

4. Foutmelding: “OH”

De foutmelding “OH” geeft aan dat de temperatuur van het water in de jacuzzi te hoog is. Dit kan worden veroorzaakt door een defecte temperatuursensor, een probleem met de verwarming of een te hoge omgevingstemperatuur.

Oplossing:

 • Controleer de temperatuursensor en zorg ervoor dat deze correct werkt. Een defecte sensor moet mogelijk worden vervangen.
 • Controleer de verwarming en zorg ervoor dat deze niet oververhit raakt. Een defecte verwarming kan de temperatuur van het water verhogen.
 • Verlaag de omgevingstemperatuur rondom de jacuzzi. Een te hoge omgevingstemperatuur kan de watertemperatuur beïnvloeden.

Conclusie

Foutmeldingen op een jacuzzi kunnen frustrerend zijn, maar met de juiste kennis en oplossingen kunnen de meeste problemen worden verholpen. Het is belangrijk om de handleiding van je specifieke jacuzzi te raadplegen voor gedetailleerde instructies en om contact op te nemen met een professionele monteur als je niet zeker bent van de oorzaak van de foutmelding. Door regelmatig onderhoud uit te voeren en eventuele problemen snel aan te pakken, kun je blijven genieten van een ontspannende jacuzzi-ervaring.