Foutmelding printer Canon

Een foutmelding op je Canon-printer kan erg frustrerend zijn, vooral als je dringend documenten moet afdrukken. Het is belangrijk om te begrijpen wat de foutmelding betekent en hoe je het probleem kunt oplossen. In dit artikel zullen we de meest voorkomende foutmeldingen bespreken die je kunt tegenkomen bij een Canon-printer en hoe je ze kunt oplossen.

1. Papierstoring

Een van de meest voorkomende foutmeldingen bij Canon-printers is een papierstoring. Dit gebeurt wanneer er een vastgelopen papier in de printer zit. De printer kan het papier niet verwerken en geeft een foutmelding weer. Om dit probleem op te lossen, volg je de onderstaande stappen:

 1. Open de papierlade en verwijder voorzichtig het vastgelopen papier.
 2. Controleer of er geen kleine stukjes papier achterblijven in de printer.
 3. Plaats het papier opnieuw in de lade en zorg ervoor dat het correct is uitgelijnd.
 4. Probeer opnieuw af te drukken om te controleren of de foutmelding is verdwenen.

2. Inktproblemen

Een andere veelvoorkomende foutmelding heeft betrekking op inktproblemen. Dit kan variëren van een lege inktcartridge tot een verstopte printkop. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om dit probleem op te lossen:

 1. Controleer of de inktcartridges voldoende inkt bevatten. Vervang indien nodig de lege cartridges.
 2. Reinig de printkop om eventuele verstoppingen te verwijderen. Raadpleeg de handleiding van je printer voor specifieke instructies.
 3. Voer een printkopuitlijning uit om ervoor te zorgen dat de printkop correct is gepositioneerd.
 4. Controleer of de inktcartridges correct zijn geïnstalleerd en goed vastzitten.

3. Verbindingsproblemen

Soms kan een foutmelding op je Canon-printer te maken hebben met verbindingsproblemen. Dit kan betekenen dat de printer niet correct is aangesloten op je computer of dat er een probleem is met de netwerkverbinding. Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen om dit probleem op te lossen:

 1. Controleer of de printer correct is aangesloten op je computer via een USB-kabel of een draadloze verbinding.
 2. Zorg ervoor dat de printer is ingeschakeld en dat er geen foutmeldingen op het bedieningspaneel worden weergegeven.
 3. Controleer of je computer de printer herkent. Ga naar de instellingen van je computer en zoek naar de printer in de lijst met apparaten.
 4. Als je een draadloze verbinding gebruikt, controleer dan of de printer is verbonden met het juiste Wi-Fi-netwerk.

4. Overige foutmeldingen

Naast de bovengenoemde veelvoorkomende foutmeldingen, zijn er nog enkele andere foutcodes die je kunt tegenkomen bij een Canon-printer. Hier zijn enkele voorbeelden:

 • Error 5100: Dit kan duiden op een probleem met de papierinvoer of de printkop.
 • Error 5200: Dit geeft aan dat de inktcartridge oververhit is. Laat de printer enkele minuten afkoelen voordat je opnieuw probeert af te drukken.
 • Error 5B00: Dit betekent dat het inktpad vol is. Neem contact op met de klantenservice van Canon voor verdere assistentie.

Als je een van deze foutmeldingen tegenkomt en de bovenstaande stappen hebt gevolgd om het probleem op te lossen, maar de foutmelding blijft verschijnen, is het raadzaam om contact op te nemen met de klantenservice van Canon. Zij kunnen je verder helpen bij het oplossen van het probleem.

In dit artikel hebben we de meest voorkomende foutmeldingen besproken die je kunt tegenkomen bij een Canon-printer. Het is belangrijk om geduldig te blijven en de juiste stappen te volgen om het probleem op te lossen. Met de juiste aanpak kun je snel weer probleemloos afdrukken met je Canon-printer.