Foutmelding Samsung Wasmachine

Een foutmelding op je Samsung wasmachine kan erg frustrerend zijn. Het kan ervoor zorgen dat je niet in staat bent om je was te doen en kan leiden tot ongemak en stress. Gelukkig zijn er verschillende manieren om deze foutmeldingen op te lossen en je wasmachine weer naar behoren te laten functioneren. In dit artikel zullen we de meest voorkomende foutmeldingen van Samsung wasmachines bespreken en tips geven over hoe je ze kunt oplossen.

1. Foutmelding E1

De foutmelding E1 op een Samsung wasmachine geeft aan dat er een probleem is met de waterinlaat. Dit kan worden veroorzaakt door een verstopte waterinlaatklep, een defecte waterinlaatklep of een probleem met de waterdruk. Om dit probleem op te lossen, kun je de volgende stappen proberen:

 • Controleer of de watertoevoerkraan volledig open is.
 • Controleer of de watertoevoerslang niet geknikt of geblokkeerd is.
 • Reinig de waterinlaatklep om eventuele verstoppingen te verwijderen.
 • Controleer de waterdruk en pas deze indien nodig aan.

Als deze stappen het probleem niet oplossen, kan het nodig zijn om een professionele monteur in te schakelen om de waterinlaatklep te vervangen.

2. Foutmelding UE

De foutmelding UE op een Samsung wasmachine geeft aan dat er een onbalans is in de trommel. Dit kan worden veroorzaakt door te veel wasgoed in de trommel, een ongelijkmatige verdeling van het wasgoed of een probleem met de trommel zelf. Om dit probleem op te lossen, kun je de volgende stappen proberen:

 • Verwijder een deel van het wasgoed uit de trommel om de belasting te verminderen.
 • Controleer of het wasgoed gelijkmatig verdeeld is in de trommel.
 • Controleer of er geen voorwerpen vastzitten tussen de trommel en de behuizing.
 • Controleer of de trommel niet beschadigd is.

Als deze stappen het probleem niet oplossen, kan het nodig zijn om de wasmachine opnieuw te kalibreren of een professionele monteur in te schakelen om het probleem te verhelpen.

3. Foutmelding SE

De foutmelding SE op een Samsung wasmachine geeft aan dat er een probleem is met de waterafvoer. Dit kan worden veroorzaakt door een verstopte afvoerslang, een verstopte afvoerfilter of een probleem met de waterpomp. Om dit probleem op te lossen, kun je de volgende stappen proberen:

 • Controleer of de afvoerslang niet geknikt of geblokkeerd is.
 • Reinig het afvoerfilter om eventuele verstoppingen te verwijderen.
 • Controleer de waterpomp op eventuele blokkades en verwijder deze indien nodig.

Als deze stappen het probleem niet oplossen, kan het nodig zijn om een professionele monteur in te schakelen om de waterpomp te vervangen.

4. Foutmelding LE

De foutmelding LE op een Samsung wasmachine geeft aan dat er een probleem is met de motor. Dit kan worden veroorzaakt door een overbelasting van de trommel, een defecte motor of een probleem met de motorregeling. Om dit probleem op te lossen, kun je de volgende stappen proberen:

 • Verwijder een deel van het wasgoed uit de trommel om de belasting te verminderen.
 • Controleer of er geen voorwerpen vastzitten tussen de trommel en de behuizing.
 • Controleer of de motor niet oververhit is en laat deze afkoelen indien nodig.
 • Controleer de motorregeling op eventuele defecten.

Als deze stappen het probleem niet oplossen, kan het nodig zijn om een professionele monteur in te schakelen om de motor te vervangen of te repareren.

Conclusie

Een foutmelding op je Samsung wasmachine kan vervelend zijn, maar gelukkig zijn er vaak eenvoudige oplossingen beschikbaar. Door de specifieke foutmelding te identificeren en de juiste stappen te volgen, kun je de meeste problemen zelf oplossen. Als de foutmelding aanhoudt of als je niet zeker bent van de oorzaak, is het altijd verstandig om een professionele monteur in te schakelen om het probleem te verhelpen. Hopelijk heeft dit artikel je geholpen om meer inzicht te krijgen in de verschillende foutmeldingen van Samsung wasmachines en hoe je ze kunt oplossen.