Foutmelding vaatwasser Whirlpool

De vaatwasser is een essentieel apparaat in de keuken dat ons helpt bij het schoonmaken van onze vaat. Het is dan ook erg vervelend wanneer er een foutmelding op het display van de vaatwasser verschijnt. In dit artikel zullen we ons richten op de foutmeldingen van de Whirlpool vaatwasser en hoe deze opgelost kunnen worden.

Veelvoorkomende foutmeldingen

Whirlpool vaatwassers zijn betrouwbare apparaten, maar net als elk ander elektronisch apparaat kunnen ze soms foutmeldingen weergeven. Hieronder volgt een lijst met veelvoorkomende foutmeldingen bij Whirlpool vaatwassers:

 • Foutmelding E1: Dit duidt meestal op een probleem met de watertoevoer. Controleer of de watertoevoerklep goed is aangesloten en of er voldoende waterdruk is.
 • Foutmelding E2: Deze foutmelding geeft aan dat er een probleem is met de waterafvoer. Controleer of de afvoerslang niet verstopt is en of de afvoerpomp goed werkt.
 • Foutmelding E3: Dit wijst op een probleem met de temperatuursensor. Controleer of de sensor goed is aangesloten en of er geen beschadigingen zijn.
 • Foutmelding E4: Deze foutmelding geeft aan dat er een probleem is met de waterdruk. Controleer of de watertoevoerklep goed is aangesloten en of er voldoende waterdruk is.
 • Foutmelding E5: Dit duidt meestal op een probleem met de deurschakelaar. Controleer of de deur goed sluit en of de schakelaar niet beschadigd is.

Hoe foutmeldingen oplossen

Wanneer je een foutmelding op het display van je Whirlpool vaatwasser ziet, is het belangrijk om eerst de handleiding te raadplegen. Hierin staan vaak specifieke instructies voor het oplossen van verschillende foutmeldingen. Hieronder volgen echter enkele algemene stappen die je kunt nemen om foutmeldingen op te lossen:

 1. Controleer de watertoevoer: Zorg ervoor dat de watertoevoerklep goed is aangesloten en dat er voldoende waterdruk is. Als de watertoevoer in orde lijkt te zijn, controleer dan de watertoevoerslang op eventuele verstoppingen.
 2. Controleer de waterafvoer: Controleer of de afvoerslang niet verstopt is en of de afvoerpomp goed werkt. Reinig indien nodig de afvoerslang en verwijder eventuele blokkades.
 3. Controleer de temperatuursensor: Controleer of de temperatuursensor goed is aangesloten en of er geen beschadigingen zijn. Indien nodig kan het vervangen van de sensor het probleem oplossen.
 4. Controleer de deurschakelaar: Zorg ervoor dat de deur van de vaatwasser goed sluit en dat de deurschakelaar niet beschadigd is. Als de deur niet goed sluit, kan dit leiden tot foutmeldingen.
 5. Reset de vaatwasser: Soms kan het resetten van de vaatwasser het probleem oplossen. Raadpleeg de handleiding voor specifieke instructies over het resetten van jouw Whirlpool vaatwasser.

Als de bovenstaande stappen niet helpen om de foutmelding op te lossen, is het raadzaam om contact op te nemen met de klantenservice van Whirlpool. Zij kunnen je verder helpen bij het identificeren en oplossen van het probleem.

Voorkomen van foutmeldingen

Natuurlijk is het altijd beter om foutmeldingen te voorkomen dan ze te moeten oplossen. Hier zijn enkele tips om foutmeldingen bij je Whirlpool vaatwasser te voorkomen:

 • Reinig regelmatig de filters: Verstopte filters kunnen leiden tot problemen met de watertoevoer en waterafvoer. Reinig de filters minstens een keer per maand om verstoppingen te voorkomen.
 • Gebruik de juiste vaatwasmiddelen: Gebruik altijd vaatwasmiddelen die geschikt zijn voor jouw Whirlpool vaatwasser. Het gebruik van verkeerde vaatwasmiddelen kan leiden tot schade aan het apparaat.
 • Laad de vaatwasser correct: Zorg ervoor dat de vaat niet te dicht op elkaar is geplaatst en dat er voldoende ruimte is voor watercirculatie. Overbelasting kan leiden tot problemen met de waterdruk.
 • Onderhoud de vaatwasser regelmatig: Reinig de binnenkant van de vaatwasser regelmatig en controleer op eventuele beschadigingen. Een goed onderhouden vaatwasser heeft minder kans op foutmeldingen.

Conclusie

Foutmeldingen op de Whirlpool vaatwasser kunnen frustrerend zijn, maar met de juiste stappen kunnen de meeste problemen worden opgelost. Het is belangrijk om de handleiding te raadplegen en de specifieke instructies te volgen voor het oplossen van de foutmelding. Als de foutmelding aanhoudt, neem dan contact op met de klantenservice van Whirlpool voor verdere assistentie. Door regelmatig onderhoud en het volgen van preventieve maatregelen kun je ook het risico op foutmeldingen verminderen. Hopelijk helpt dit artikel je bij het oplossen van eventuele foutmeldingen op je Whirlpool vaatwasser.