Foutmelding wasmachine Samsung

Een foutmelding op je wasmachine kan erg frustrerend zijn, vooral als je niet weet wat de oorzaak is. In dit artikel zullen we ons richten op de foutmeldingen die specifiek optreden bij Samsung wasmachines. We zullen de meest voorkomende foutmeldingen bespreken, hun betekenis en mogelijke oplossingen.

1. Foutmelding E1

De foutmelding E1 op een Samsung wasmachine duidt meestal op een probleem met de waterinlaat. Dit kan worden veroorzaakt door een verstopte waterinlaatklep, een defecte waterinlaatklep of een probleem met de waterdruk. Om dit probleem op te lossen, kun je de volgende stappen proberen:

 • Controleer of de watertoevoer naar de wasmachine is ingeschakeld.
 • Controleer of de waterinlaatklep niet verstopt is door vuil of kalkaanslag. Reinig indien nodig de klep.
 • Controleer de waterdruk en zorg ervoor dat deze binnen het aanbevolen bereik ligt.
 • Als de bovenstaande stappen het probleem niet oplossen, kan er sprake zijn van een defecte waterinlaatklep. In dat geval is het raadzaam om een professionele monteur in te schakelen.

2. Foutmelding UE

De foutmelding UE op een Samsung wasmachine geeft aan dat er een onbalans is in de trommel. Dit kan gebeuren als de wasmachine te veel wasgoed bevat of als het wasgoed niet gelijkmatig verdeeld is in de trommel. Om dit probleem op te lossen, kun je het volgende proberen:

 • Verwijder een deel van het wasgoed als de trommel overvol is.
 • Controleer of het wasgoed gelijkmatig verdeeld is in de trommel. Als dit niet het geval is, verdeel het dan gelijkmatig en start de wascyclus opnieuw.
 • Als de foutmelding blijft optreden, kan er een probleem zijn met de trommelophanging. In dat geval is het raadzaam om een professionele monteur te raadplegen.

3. Foutmelding SE

De foutmelding SE op een Samsung wasmachine geeft aan dat er een probleem is met de waterafvoer. Dit kan worden veroorzaakt door een verstopte afvoerslang, een verstopte afvoerpomp of een probleem met de waterafvoerleiding. Om dit probleem op te lossen, kun je de volgende stappen proberen:

 • Controleer of de afvoerslang niet verstopt is. Reinig indien nodig de slang.
 • Controleer of de afvoerpomp niet verstopt is door vuil of vreemde voorwerpen. Reinig indien nodig de pomp.
 • Controleer de waterafvoerleiding en zorg ervoor dat deze niet geblokkeerd is.
 • Als de bovenstaande stappen het probleem niet oplossen, kan er sprake zijn van een defecte afvoerpomp. In dat geval is het raadzaam om een professionele monteur in te schakelen.

4. Foutmelding LE

De foutmelding LE op een Samsung wasmachine geeft aan dat er een probleem is met de motor. Dit kan worden veroorzaakt door een overbelasting van de trommel, een defecte motor of een probleem met de motorbedrading. Om dit probleem op te lossen, kun je het volgende proberen:

 • Verwijder een deel van het wasgoed als de trommel overvol is.
 • Controleer of er geen vreemde voorwerpen vastzitten in de trommel, zoals munten of haarspelden.
 • Controleer de motorbedrading en zorg ervoor dat er geen losse verbindingen zijn.
 • Als de foutmelding blijft optreden, kan er sprake zijn van een defecte motor. In dat geval is het raadzaam om een professionele monteur te raadplegen.

Naast de bovengenoemde foutmeldingen zijn er nog andere foutcodes die kunnen optreden op Samsung wasmachines, zoals DE, HE, OE, etc. Het is altijd raadzaam om de handleiding van je specifieke model te raadplegen voor meer informatie over de betekenis en mogelijke oplossingen voor deze foutmeldingen.

Als je de oorzaak van de foutmelding niet kunt achterhalen of als de oplossingen die hierboven zijn genoemd het probleem niet verhelpen, is het verstandig om contact op te nemen met de klantenservice van Samsung of een professionele monteur in te schakelen. Zij kunnen je verder helpen bij het diagnosticeren en oplossen van het probleem.

Concluderend kunnen foutmeldingen op een Samsung wasmachine verschillende oorzaken hebben, variƫrend van problemen met de waterinlaat en waterafvoer tot onbalans in de trommel en motorproblemen. Door de specifieke foutcode te identificeren en de juiste stappen te nemen, kun je vaak het probleem zelf oplossen. Als je echter twijfelt of het probleem niet kunt verhelpen, is het altijd verstandig om professionele hulp in te schakelen.