Freestyle Libre Sensor Foutmelding

De Freestyle Libre Sensor is een innovatief apparaat dat mensen met diabetes helpt bij het monitoren van hun bloedsuikerspiegel. Het is een draadloze sensor die op de achterkant van de bovenarm wordt geplaatst en continu glucosemetingen uitvoert. Hoewel de Freestyle Libre Sensor over het algemeen betrouwbaar is, kunnen er soms foutmeldingen optreden die de gebruikerservaring kunnen beïnvloeden.

Wat is een Freestyle Libre Sensor Foutmelding?

Een Freestyle Libre Sensor Foutmelding is een waarschuwing die wordt weergegeven op het scherm van de Freestyle Libre Reader of de bijbehorende mobiele app. Deze foutmeldingen geven aan dat er een probleem is met de sensor of de metingen die worden uitgevoerd. Het kan variëren van kleine technische problemen tot ernstigere kwesties die de nauwkeurigheid van de metingen beïnvloeden.

Veelvoorkomende Freestyle Libre Sensor Foutmeldingen

Hoewel er verschillende foutmeldingen kunnen optreden, zijn er enkele veelvoorkomende foutmeldingen die gebruikers van de Freestyle Libre Sensor kunnen tegenkomen. Hier zijn enkele van deze veelvoorkomende foutmeldingen:

 1. “Sensorfout: Wacht 10 minuten” – Deze foutmelding geeft aan dat er een probleem is met de sensor en dat de gebruiker 10 minuten moet wachten voordat hij opnieuw probeert te scannen. Dit kan te wijten zijn aan een tijdelijke storing of een slechte sensorplaatsing.
 2. “Sensorfout: Vervang de sensor” – Deze foutmelding geeft aan dat de sensor niet goed functioneert en moet worden vervangen. Dit kan te wijten zijn aan een defecte sensor of een verlopen sensor.
 3. “Sensorfout: Onjuiste meting” – Deze foutmelding geeft aan dat de sensor een onjuiste meting heeft uitgevoerd. Dit kan te wijten zijn aan een slechte sensorplaatsing of andere technische problemen.
 4. “Sensorfout: Geen signaal” – Deze foutmelding geeft aan dat de sensor geen signaal kan ontvangen. Dit kan te wijten zijn aan een slechte verbinding tussen de sensor en de reader of andere technische problemen.

Hoe om te gaan met Freestyle Libre Sensor Foutmeldingen?

Als u een Freestyle Libre Sensor Foutmelding tegenkomt, zijn er enkele stappen die u kunt nemen om het probleem op te lossen:

 1. Wacht 10 minuten – Als u de foutmelding “Sensorfout: Wacht 10 minuten” krijgt, wacht dan de voorgestelde tijd en probeer opnieuw te scannen. Dit kan vaak het probleem oplossen.
 2. Vervang de sensor – Als u de foutmelding “Sensorfout: Vervang de sensor” krijgt, moet u de sensor vervangen door een nieuwe. Zorg ervoor dat u een nieuwe sensor gebruikt die niet is verlopen.
 3. Controleer de sensorplaatsing – Als u een foutmelding krijgt die wijst op een slechte meting of een onjuiste meting, controleer dan de plaatsing van de sensor op uw bovenarm. Zorg ervoor dat de sensor goed is bevestigd en dat er geen obstakels zijn die de meting kunnen verstoren.
 4. Controleer de verbinding – Als u de foutmelding “Sensorfout: Geen signaal” krijgt, controleer dan de verbinding tussen de sensor en de reader. Zorg ervoor dat de sensor goed is aangesloten en dat er geen storingen zijn in de verbinding.

Wanneer moet u contact opnemen met de klantenservice?

Hoewel veel Freestyle Libre Sensor Foutmeldingen kunnen worden opgelost door de bovenstaande stappen te volgen, zijn er situaties waarin het raadzaam is om contact op te nemen met de klantenservice. Neem contact op met de klantenservice als:

 1. U herhaaldelijk dezelfde foutmelding krijgt, zelfs na het volgen van de aanbevolen stappen.
 2. U een foutmelding krijgt die niet wordt vermeld in de handleiding of op de website van de fabrikant.
 3. U twijfelt over de nauwkeurigheid van de metingen of de werking van de sensor.

De klantenservice van Freestyle Libre kan u helpen bij het oplossen van technische problemen en kan u indien nodig een vervangende sensor sturen.

Conclusie

De Freestyle Libre Sensor is een handig hulpmiddel voor mensen met diabetes om hun bloedsuikerspiegel te monitoren. Hoewel foutmeldingen soms kunnen optreden, kunnen de meeste problemen worden opgelost door eenvoudige stappen te volgen, zoals het wachten op de voorgestelde tijd of het vervangen van de sensor. Als u echter twijfelt of de foutmelding aanhoudt, is het raadzaam om contact op te nemen met de klantenservice voor verdere assistentie.