Humax Foutmelding: Wat te doen als je een foutmelding krijgt op je Humax ontvanger

Als je een Humax ontvanger hebt, kan het voorkomen dat je op een gegeven moment een foutmelding krijgt. Dit kan erg frustrerend zijn, vooral als je op dat moment je favoriete programma wilt bekijken. In dit artikel zullen we de meest voorkomende Humax foutmeldingen bespreken en je laten zien wat je kunt doen om ze op te lossen.

1. Geen signaal

Een van de meest voorkomende foutmeldingen op een Humax ontvanger is “Geen signaal”. Dit betekent dat de ontvanger geen signaal ontvangt van de satelliet of de kabel. Er zijn verschillende redenen waarom dit kan gebeuren:

 • Controleer of de kabels goed zijn aangesloten. Zorg ervoor dat de kabel van de satelliet of de kabelmaatschappij stevig is verbonden met de ontvanger.
 • Controleer of de schotelantenne goed is uitgericht. Als de schotelantenne niet correct is uitgelijnd, kan dit leiden tot een zwak of geen signaal.
 • Controleer of er geen obstakels zijn die het signaal kunnen blokkeren, zoals bomen of gebouwen.
 • Controleer of er geen problemen zijn met de satelliet- of kabelmaatschappij. Soms kunnen er storingen zijn in het signaal, waardoor je geen ontvangst hebt.

Als je alle bovenstaande stappen hebt gecontroleerd en nog steeds geen signaal hebt, neem dan contact op met de klantenservice van je satelliet- of kabelmaatschappij voor verdere assistentie.

2. Smartcardfout

Een andere veelvoorkomende foutmelding op een Humax ontvanger is “Smartcardfout”. Dit betekent dat er een probleem is met de smartcard die in de ontvanger is geplaatst. Hier zijn enkele mogelijke oplossingen:

 • Verwijder de smartcard uit de ontvanger en plaats deze opnieuw. Soms kan de smartcard losraken en kan het opnieuw plaatsen ervoor zorgen dat de fout verdwijnt.
 • Controleer of de smartcard correct is geplaatst. Zorg ervoor dat de chipzijde naar beneden is gericht en dat de smartcard stevig in de sleuf is geplaatst.
 • Controleer of de smartcard niet is beschadigd. Als de smartcard is gekrast of gebogen, kan dit leiden tot foutmeldingen. In dat geval moet je contact opnemen met je satelliet- of kabelmaatschappij om een nieuwe smartcard aan te vragen.
 • Controleer of de smartcard is geactiveerd. Soms moet je de smartcard activeren voordat deze kan worden gebruikt. Dit kan meestal online worden gedaan via de website van je satelliet- of kabelmaatschappij.

Als geen van de bovenstaande oplossingen werkt, neem dan contact op met de klantenservice van je satelliet- of kabelmaatschappij voor verdere assistentie.

3. Harde schijf fout

Een andere veelvoorkomende foutmelding op een Humax ontvanger is “Harde schijf fout”. Dit betekent dat er een probleem is met de harde schijf van de ontvanger. Hier zijn enkele mogelijke oplossingen:

 • Controleer of de harde schijf goed is aangesloten. Zorg ervoor dat de kabels stevig zijn verbonden en dat er geen losse verbindingen zijn.
 • Controleer of de harde schijf niet vol is. Als de harde schijf vol is, kan dit leiden tot foutmeldingen. Verwijder onnodige opnames of maak ruimte vrij door opnames naar een externe harde schijf over te zetten.
 • Controleer of de harde schijf niet beschadigd is. Als de harde schijf beschadigd is, kan dit leiden tot foutmeldingen. In dat geval moet je mogelijk de harde schijf vervangen.
 • Voer een harde schijf controle uit. Sommige Humax ontvangers hebben een ingebouwde functie om de harde schijf te controleren op fouten. Raadpleeg de handleiding van je ontvanger voor instructies over hoe je dit kunt doen.

Als de foutmelding aanhoudt, zelfs na het uitvoeren van de bovenstaande stappen, neem dan contact op met de klantenservice van Humax voor verdere assistentie.

Conclusie

Humax foutmeldingen kunnen erg vervelend zijn, maar gelukkig zijn er meestal eenvoudige oplossingen voor. In dit artikel hebben we de meest voorkomende foutmeldingen besproken, zoals “Geen signaal”, “Smartcardfout” en “Harde schijf fout”, en hebben we je laten zien wat je kunt doen om ze op te lossen. Het is altijd een goed idee om de handleiding van je Humax ontvanger te raadplegen voor specifieke instructies en om contact op te nemen met de klantenservice van Humax of je satelliet- of kabelmaatschappij als je hulp nodig hebt. Hopelijk kun je met deze informatie snel weer genieten van je favoriete programma’s zonder enige foutmeldingen!