Indesit vaatwasser foutmelding

Een Indesit vaatwasser is een handig apparaat dat het leven in de keuken een stuk gemakkelijker maakt. Het zorgt ervoor dat je geen tijd en moeite hoeft te besteden aan het met de hand afwassen van je vuile vaat. Echter, net als elk ander elektronisch apparaat, kan ook een Indesit vaatwasser soms problemen ondervinden. Een veelvoorkomend probleem is een foutmelding. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de verschillende foutmeldingen die je kunt tegenkomen bij een Indesit vaatwasser en hoe je deze kunt oplossen.

Veelvoorkomende foutmeldingen

Er zijn verschillende foutmeldingen die kunnen verschijnen op het display van je Indesit vaatwasser. Hieronder volgt een lijst met de meest voorkomende foutmeldingen:

 • E1: Dit duidt op een probleem met de watertoevoer. Controleer of de watertoevoerkraan open is en of de waterdruk voldoende is.
 • E2: Deze foutmelding geeft aan dat er een probleem is met de waterafvoer. Controleer of de afvoerslang niet verstopt is en of de afvoerpomp correct werkt.
 • E3: Dit wijst op een probleem met de temperatuursensor. Controleer of de sensor goed is aangesloten en of er geen beschadigingen zijn.
 • E4: Deze foutmelding geeft aan dat er een probleem is met de waterdruk. Controleer of de watertoevoer correct is aangesloten en of er geen lekkages zijn.
 • E5: Dit duidt op een probleem met de elektronica van de vaatwasser. Schakel de vaatwasser uit en weer in om te zien of de foutmelding verdwijnt. Als dit niet het geval is, neem dan contact op met een professionele monteur.

Hoe los je een foutmelding op?

Als je een foutmelding op je Indesit vaatwasser ziet, is het belangrijk om eerst de handleiding te raadplegen. Hierin vind je vaak specifieke instructies voor het oplossen van de foutmelding. Als de handleiding geen oplossing biedt, kun je de volgende algemene stappen volgen:

 1. Controleer de watertoevoer: Zorg ervoor dat de watertoevoerkraan open is en dat er voldoende waterdruk is. Als de watertoevoer in orde is, ga dan verder met de volgende stap.
 2. Controleer de waterafvoer: Controleer of de afvoerslang niet verstopt is en of de afvoerpomp correct werkt. Reinig indien nodig de afvoerslang en controleer op eventuele blokkades.
 3. Controleer de temperatuursensor: Controleer of de temperatuursensor goed is aangesloten en of er geen beschadigingen zijn. Vervang indien nodig de sensor.
 4. Controleer de waterdruk: Controleer of de watertoevoer correct is aangesloten en of er geen lekkages zijn. Zorg ervoor dat de waterdruk voldoende is.
 5. Reset de vaatwasser: Schakel de vaatwasser uit en weer in om te zien of de foutmelding verdwijnt. Soms kan een simpele reset het probleem oplossen.
 6. Neem contact op met een professional: Als de foutmelding aanhoudt, is het raadzaam om contact op te nemen met een professionele monteur. Zij hebben de kennis en ervaring om het probleem op te lossen.

Voorkomen van foutmeldingen

Natuurlijk is het altijd beter om problemen te voorkomen dan ze te moeten oplossen. Hier zijn enkele tips om foutmeldingen op je Indesit vaatwasser te voorkomen:

 • Reinig regelmatig de filters: Verwijder en reinig de filters van je vaatwasser regelmatig om verstoppingen te voorkomen.
 • Gebruik de juiste vaatwasmiddelen: Gebruik alleen vaatwasmiddelen die geschikt zijn voor vaatwassers. Andere schoonmaakmiddelen kunnen schade veroorzaken aan je vaatwasser.
 • Laat de vaatwasser volledig afkoelen: Open de vaatwasser pas nadat deze volledig is afgekoeld. Dit voorkomt schade aan de elektronica.
 • Laat de vaatwasser regelmatig draaien: Laat de vaatwasser regelmatig een programma draaien, zelfs als deze niet volledig gevuld is. Dit voorkomt dat er vuil en vetresten zich ophopen in de vaatwasser.
 • Onderhoud de vaatwasser: Volg de onderhoudsinstructies in de handleiding van je vaatwasser op. Regelmatig onderhoud kan problemen voorkomen.

Conclusie

Een Indesit vaatwasser kan soms foutmeldingen weergeven, maar met de juiste kennis en stappen kunnen deze problemen vaak worden opgelost. Het is belangrijk om de handleiding van je vaatwasser te raadplegen en de specifieke instructies te volgen. Als de foutmelding aanhoudt, is het raadzaam om contact op te nemen met een professionele monteur. Door regelmatig onderhoud en het opvolgen van preventieve maatregelen kun je foutmeldingen op je Indesit vaatwasser voorkomen. Zo kun je blijven genieten van een schone en effici├źnte vaatwasser in je keuken.