Office foutmelding 0xc0000142

Office foutmelding 0xc0000142 is een veelvoorkomend probleem dat gebruikers van Microsoft Office kunnen tegenkomen. Deze foutmelding treedt op wanneer een toepassing binnen het Office-pakket niet kan worden gestart vanwege een probleem met de initialisatie van de applicatie. Het kan erg frustrerend zijn, vooral als je afhankelijk bent van Office voor je werk of studie. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de oorzaken van deze foutmelding en mogelijke oplossingen om het probleem op te lossen.

Oorzaken van Office foutmelding 0xc0000142

Er zijn verschillende mogelijke oorzaken voor de foutmelding 0xc0000142 in Microsoft Office. Hier zijn enkele veelvoorkomende redenen:

 • Corrupte installatiebestanden: Als de installatiebestanden van Office beschadigd zijn, kan dit leiden tot fouten bij het starten van de toepassingen.
 • Conflicten met andere programma’s: Soms kunnen andere programma’s of software conflicteren met Office en de foutmelding veroorzaken.
 • Problemen met de registervermeldingen: Foutieve of ontbrekende registervermeldingen kunnen ook leiden tot de 0xc0000142-fout.
 • Problemen met antivirussoftware: In sommige gevallen kan antivirussoftware Office-bestanden als schadelijk markeren en voorkomen dat ze worden gestart.

Oplossingen voor Office foutmelding 0xc0000142

Er zijn verschillende oplossingen die je kunt proberen om de foutmelding 0xc0000142 in Microsoft Office op te lossen. Hier zijn enkele mogelijke oplossingen:

1. Herstel de Office-installatie

Een van de eerste stappen die je kunt nemen, is het herstellen van de Office-installatie. Dit kan helpen bij het oplossen van eventuele corrupte bestanden of ontbrekende registervermeldingen. Volg deze stappen om de Office-installatie te herstellen:

 1. Open het Configuratiescherm op je computer.
 2. Klik op “Programma’s” en vervolgens op “Programma’s en onderdelen”.
 3. Zoek Microsoft Office in de lijst met ge├»nstalleerde programma’s en selecteer het.
 4. Klik op “Wijzigen” of “Herstellen” en volg de instructies op het scherm om de herstelprocedure te voltooien.

2. Schakel antivirussoftware tijdelijk uit

Soms kan antivirussoftware Office-bestanden blokkeren en de foutmelding 0xc0000142 veroorzaken. Probeer je antivirussoftware tijdelijk uit te schakelen en controleer of het probleem hiermee is opgelost. Als de foutmelding niet meer optreedt nadat je de antivirussoftware hebt uitgeschakeld, kun je overwegen om de instellingen van je antivirusprogramma aan te passen om Office-bestanden toe te staan.

3. Voer een systeemscan uit

Een systeemscan kan helpen bij het identificeren en oplossen van eventuele problemen met de systeembestanden op je computer. Volg deze stappen om een systeemscan uit te voeren:

 1. Open de Opdrachtprompt als beheerder.
 2. Typ “sfc /scannow” en druk op Enter.
 3. Wacht tot de scan is voltooid en volg eventuele instructies op het scherm.

4. Update Office en Windows

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat zowel Office als Windows up-to-date zijn. Updates bevatten vaak bugfixes en verbeteringen die kunnen helpen bij het oplossen van fouten zoals de 0xc0000142-fout. Controleer regelmatig op updates en installeer ze indien beschikbaar.

5. Neem contact op met de technische ondersteuning

Als geen van de bovenstaande oplossingen werkt, is het raadzaam om contact op te nemen met de technische ondersteuning van Microsoft. Zij kunnen je verder begeleiden bij het oplossen van het probleem en mogelijk aanvullende oplossingen bieden.

Conclusie

Office foutmelding 0xc0000142 kan erg vervelend zijn, maar gelukkig zijn er verschillende oplossingen die je kunt proberen om het probleem op te lossen. Het herstellen van de Office-installatie, het uitschakelen van antivirussoftware, het uitvoeren van een systeemscan en het updaten van Office en Windows zijn enkele mogelijke oplossingen. Als niets werkt, neem dan contact op met de technische ondersteuning voor verdere assistentie. Hopelijk kun je snel weer probleemloos gebruikmaken van Microsoft Office!