Samsung Wasmachine Foutmelding UE

Als je een Samsung wasmachine hebt en je hebt de foutmelding UE op het display gezien, maak je dan geen zorgen. Deze foutmelding is een veelvoorkomend probleem dat gemakkelijk kan worden opgelost. In dit artikel zullen we de oorzaken van de foutmelding UE bespreken en enkele mogelijke oplossingen bieden.

Wat betekent de foutmelding UE?

De foutmelding UE op een Samsung wasmachine staat voor “Unbalanced Error” of “Ongebalanceerde Fout”. Dit betekent dat de wasmachine tijdens het centrifugeren een onbalans heeft gedetecteerd. Het kan zijn dat de lading wasgoed niet gelijkmatig verdeeld is in de trommel, waardoor de machine niet kan centrifugeren zoals het hoort.

Oorzaken van de foutmelding UE

Er zijn verschillende mogelijke oorzaken voor de foutmelding UE op een Samsung wasmachine:

 • Overbelading: Als je te veel wasgoed in de trommel hebt gestopt, kan dit leiden tot een onbalans en de foutmelding veroorzaken.
 • Te weinig wasgoed: Aan de andere kant kan te weinig wasgoed in de trommel ook een onbalans veroorzaken. Zorg ervoor dat je voldoende wasgoed in de machine doet om een goede balans te behouden.
 • Verkeerde verdeling van het wasgoed: Als het wasgoed niet gelijkmatig verdeeld is in de trommel, kan dit leiden tot een onbalans. Zorg ervoor dat je het wasgoed gelijkmatig verdeelt voordat je de machine start.
 • Problemen met de trommel: Als er iets vastzit in de trommel, zoals een voorwerp of een kledingstuk, kan dit ook een onbalans veroorzaken. Controleer de trommel op eventuele obstakels.
 • Problemen met de schokdempers: De schokdempers van de wasmachine zijn verantwoordelijk voor het absorberen van trillingen tijdens het centrifugeren. Als de schokdempers versleten of beschadigd zijn, kan dit leiden tot een onbalans. Controleer de schokdempers en vervang ze indien nodig.

Hoe de foutmelding UE op te lossen

Als je de foutmelding UE op je Samsung wasmachine ziet, zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om het probleem op te lossen:

 1. Stop de machine en verdeel het wasgoed gelijkmatig in de trommel. Zorg ervoor dat er geen grote klonten wasgoed zijn en dat alles gelijkmatig verdeeld is.
 2. Als je de machine hebt overladen, haal dan wat wasgoed uit de trommel en probeer het opnieuw.
 3. Controleer de trommel op eventuele obstakels. Verwijder voorwerpen of kledingstukken die vastzitten.
 4. Controleer de schokdempers van de wasmachine. Als ze versleten of beschadigd zijn, moeten ze worden vervangen.
 5. Als je regelmatig problemen hebt met de foutmelding UE, kan het raadzaam zijn om contact op te nemen met de klantenservice van Samsung voor verdere assistentie.

Preventieve maatregelen

Om te voorkomen dat de foutmelding UE opnieuw optreedt, zijn er enkele preventieve maatregelen die je kunt nemen:

 • Zorg ervoor dat je de wasmachine niet overbelast. Houd je aan de aanbevolen maximale beladingscapaciteit.
 • Verdeel het wasgoed gelijkmatig in de trommel voordat je de machine start.
 • Controleer regelmatig de trommel op eventuele obstakels.
 • Onderhoud de schokdempers van de wasmachine en vervang ze indien nodig.

Conclusie

De foutmelding UE op een Samsung wasmachine kan frustrerend zijn, maar gelukkig is het meestal een probleem dat gemakkelijk kan worden opgelost. Door de oorzaken van de foutmelding te begrijpen en de juiste stappen te nemen om het probleem op te lossen, kun je ervoor zorgen dat je wasmachine weer naar behoren functioneert. Vergeet niet om preventieve maatregelen te nemen om te voorkomen dat de foutmelding UE in de toekomst terugkeert. Als je echter regelmatig problemen blijft ondervinden, aarzel dan niet om contact op te nemen met de klantenservice van Samsung voor verdere assistentie.