Siemens E18 Foutmelding

De Siemens E18 foutmelding is een veelvoorkomend probleem bij Siemens wasmachines. Deze foutmelding geeft aan dat er een probleem is met de afvoer van water. Het kan verschillende oorzaken hebben en het is belangrijk om het probleem zo snel mogelijk op te lossen om verdere schade aan de machine te voorkomen.

Oorzaken van de Siemens E18 Foutmelding

Er zijn verschillende mogelijke oorzaken voor de Siemens E18 foutmelding. Hieronder worden enkele veelvoorkomende oorzaken genoemd:

 • Verstopte afvoer: Een van de meest voorkomende oorzaken van de E18 foutmelding is een verstopte afvoer. Dit kan worden veroorzaakt door vuil, pluisjes, of andere objecten die de afvoer blokkeren. Het is belangrijk om regelmatig de afvoer te controleren en schoon te maken om dit probleem te voorkomen.
 • Pompdefect: Een defecte pomp kan er ook voor zorgen dat de E18 foutmelding wordt weergegeven. Als de pomp niet goed werkt, kan het water niet goed worden afgevoerd, wat resulteert in de foutmelding. In dit geval moet de pomp mogelijk worden gerepareerd of vervangen.
 • Verkeerde installatie: Soms kan de E18 foutmelding worden veroorzaakt door een verkeerde installatie van de afvoerslang. Als de afvoerslang niet op de juiste manier is aangesloten, kan dit leiden tot problemen met de waterafvoer en dus tot de foutmelding. Controleer altijd of de afvoerslang correct is geïnstalleerd.
 • Sensorproblemen: Een defecte sensor kan er ook voor zorgen dat de E18 foutmelding wordt weergegeven. De sensor detecteert de waterstand en als deze niet goed werkt, kan dit leiden tot problemen met de afvoer. In dit geval moet de sensor mogelijk worden gerepareerd of vervangen.

Hoe de Siemens E18 Foutmelding op te lossen

Als u geconfronteerd wordt met de Siemens E18 foutmelding, zijn er verschillende stappen die u kunt nemen om het probleem op te lossen:

 1. Controleer de afvoer: Controleer eerst of de afvoer niet verstopt is. Verwijder eventuele vuilophopingen of blokkades die de waterafvoer kunnen belemmeren.
 2. Controleer de afvoerslang: Controleer of de afvoerslang op de juiste manier is aangesloten. Zorg ervoor dat er geen knikken of verstoppingen in de slang zitten.
 3. Controleer de pomp: Controleer of de pomp goed werkt. Luister naar eventuele vreemde geluiden of trillingen die kunnen duiden op een defecte pomp. Als de pomp niet goed werkt, moet deze mogelijk worden gerepareerd of vervangen.
 4. Controleer de sensor: Controleer of de sensor goed functioneert. Als u vermoedt dat de sensor defect is, kunt u het beste een professionele monteur raadplegen om het probleem op te lossen.
 5. Reset de machine: Soms kan het resetten van de machine het probleem oplossen. Schakel de machine uit, haal de stekker uit het stopcontact en wacht enkele minuten voordat u de machine weer inschakelt.

Als geen van deze stappen het probleem oplost en de Siemens E18 foutmelding blijft verschijnen, is het raadzaam om contact op te nemen met een professionele monteur. Zij hebben de kennis en ervaring om het probleem nauwkeurig te diagnosticeren en de juiste oplossing te bieden.

Voorkomen van de Siemens E18 Foutmelding

Hoewel het niet altijd mogelijk is om de Siemens E18 foutmelding te voorkomen, zijn er enkele voorzorgsmaatregelen die u kunt nemen om de kans op dit probleem te verkleinen:

 • Reinig regelmatig de afvoer: Zorg ervoor dat u regelmatig de afvoer van de wasmachine controleert en schoonmaakt. Verwijder vuil, pluisjes en andere objecten die de afvoer kunnen blokkeren.
 • Controleer de afvoerslang: Controleer regelmatig of de afvoerslang op de juiste manier is aangesloten en of er geen knikken of verstoppingen zijn.
 • Onderhoud de pomp: Laat de pomp regelmatig controleren en onderhouden om ervoor te zorgen dat deze goed werkt. Een goed onderhouden pomp verkleint de kans op problemen met de waterafvoer.
 • Laat de machine professioneel installeren: Zorg ervoor dat de wasmachine professioneel wordt geïnstalleerd, inclusief de juiste installatie van de afvoerslang. Een correcte installatie vermindert de kans op foutmeldingen.

Door deze voorzorgsmaatregelen te nemen, kunt u de kans op de Siemens E18 foutmelding aanzienlijk verminderen en genieten van een probleemloze werking van uw Siemens wasmachine.

Conclusie

De Siemens E18 foutmelding is een veelvoorkomend probleem bij Siemens wasmachines en geeft aan dat er een probleem is met de afvoer van water. Het kan worden veroorzaakt door een verstopte afvoer, een defecte pomp, verkeerde installatie of sensorproblemen. Door de afvoer te controleren, de afvoerslang te controleren, de pomp te controleren, de sensor te controleren en de machine te resetten, kunt u het probleem mogelijk oplossen. Als het probleem aanhoudt, is het raadzaam om een professionele monteur te raadplegen. Door regelmatig onderhoud en het nemen van voorzorgsmaatregelen kunt u de kans op de Siemens E18 foutmelding verkleinen en genieten van een probleemloze werking van uw Siemens wasmachine.